Parókia felújítás

A Vác-Alsóvárosi Református Missziói Egyházközség parókiájának felújítása a lelkészváltás kapcsán, 2020. nyarán ment végbe. Gyülekezetünk több forrásból kapott támogatást a munkálatokhoz. 6-6 millió forintot kaptunk a Dunamelléki Református Egyházkerülettől és az Északpesti Református Egyházmegyétől, további 4 millió forintot pedig  Soltész Miklós államtitkár úr kezdeményezésére, az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EGYH-KCP-2-P-0063 sz. támogatási szerződés).

A lelkészlakáson a következő munkálatok kerültek elvégzésre. Homlokzati falszakaszon a beázás megszüntetése. Az emeleti szinten minden műanyag lambériaburkolatot gipszkartonra cseréltünk, alatta – ahol kellett – a hőszigetelést is. Az emeleten gardrób szoba került kialakításra, a fürdőszoba és a két mellette lévő szobák pedig át lettek méretezve. A földszinten teljes konyhabútorzat létesítésült, illetve mindenhol új burkolat lett (kő és laminált parketta), a végén pedig festés és mázolás. A terasz kivitelezése volt az utolsó munkafázis már idén tavasszal.

Istennek mondunk hálát a megkapott támogatásokért, Urbán Péter kivitelezőnek (UTI Kft.) pedig köszönetet a lelkiismeretesen végzett, minőségi munkáért!